Potjera u Štutgartu: Hrvatski vozač divljao gradom, četiri policajca povrijeđena

Državljanin Hrvatske (38) uhapšen je nakon što je izazvao haos u njemačkom gradu Štutgartu, vozeći bez registarske tablice i uzrokujući najmanje dva udesa. Tokom ove nezapamćene potjere, četiri policajca su povrijeđena, a gradom su se proširile scene koje su šokirale svjedoke ovog nemilog događaja.

Sve je počelo kada je jedan učesnik u saobraćaju primijetio crni fiat punto kako se nekontrolirano kreće autocestom A81 u blizini Sindelfingena, uslijed čega je obavijestio policiju. Nakon što je patrola u Ludvigsburgu locirala vozilo, 38-godišnji vozač je primijetio prisustvo policije te je krenuo u bijeg, izazivajući prvi udes na svom putu.

Policija opisuje da je vozač, zbog gustog saobraćaja, bio prisiljen usporiti u ulici Epleštrase, gdje je udario u automobil marke Volvo, prouzrokujući materijalnu štetu od oko 2.000 eura. Ipak, to nije bio kraj njegovom divljanju, te je nastavio bježati od zakona.

Nakon izuzetno napete situacije, policajci su uspjeli uhapsiti 38-godišnjaka, ali ne bez borbe. Osumnjičeni je pružao žestok otpor, a kontrolu nad njim policajci su uspjeli uspostaviti tek uz primjenu fizičke sile.

Prema navodima policije, osumnjičeni je odveden u pritvor, gdje mu je uzet uzorak krvi. Nakon saslušanja pred istražnim sudijom, izdat je nalog za hapšenje, te je osumnjičeni prebačen u zatvor.

Povrede policajaca tokom ovog incidenta, iako lakše prirode, ukazuju na težinu situacije s kojom su se suočavali tokom hapšenja. Pozadina ovog događaja ostaje nejasna i predmet je daljnje istrage, što će vjerovatno pružiti više informacija o motivima i okolnostima ovog neobičnog događaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79