Potpredsjednica SDA Konakoviću: Spreman si vrijeđati inteligenciju građana u pokušaju da opravdaš katastrofalne poteze i ustupke

Melika Mahmutbegović, potpredsjednica SDA i zastupnica u Parlamentu Federacije BiH prokomentarisala je posljednje izjave Elmedina Konakoviću.

Podsjetimo, Konaković je optužio SDA na političku trgovinu NES-a i Stranke za BiH.

Mahmutbegović kaže da Konaković pokušava opravdati svoje političke poteze.

“Izjava Elmedina Konakovića da je familija Isak postala dio vladajuće koalicije nakon što je SDA ‘na njima svojstven način završila NES i SBiH’ pokazuje da je predsjednik NiP-a spreman vrijeđati inteligenciju građana, pa i svojih glasača, u pokušaju da opravda katastrofalne poteze i ustupke kojima je platio svoju ministarsku fotelju”, rekao je Mahmutbegović.

“Ako Konaković nije u stanju smisliti ništa uvjerljivije od teze da je SDA ‘završila’ NES i SBiH tako što su te stranke ostale u opoziciji jer nisu pristale na gaženje izborne volje bošnjačkog naroda, a da je Isak zarad principa i općeg dobra prišao Trojci i to nakon što je napustio NES jer ‘nije želio podržati neustavnu Vladu’ i jer su mu ‘bošnjački interesi iznad svega’, onda se zaista moramo zabrinuti što takva osoba trenutno obnaša dužnost ministra vanjskih poslova BiH”, rekla je Mahmutbegović.

Mahmutbegović poziva Konakovića da objasni kako je platio podršku Arnela Isaka i Kenana Uzunovića u Parlamentu FBiH.

“Umjesto besmislenih izgovora i optužbi za trgovinu i ‘završavanje’, Konaković bi javnosti, a sasvim sigurno i nadležnom tužilaštvu, trebao objasniti čime je sve plaćena podrška Arnela Isaka i Kenana Uzunovića u Parlamentu FBiH, ali i konačno odgovoriti na neodgovorena pitanja o svojoj ulozi u izboru delegata iz Bosansko-podrinjskog i Posavskog kantona ili načina prikupljanja većine u Skupštini Kantona Sarajevo i sarajevskim općinama”, poručuje Mahmutbegović.

Mahmutbegović pita šta će sljedeće Trojka dati HDZ-u kako bi ostala u vlasti.

“Ako je samo jedna ‘ruka’ Arnela Isaka plaćena ministarskom foteljom za njegovog oca i direktorskom pozicijom za brata, a spominju se i unosni ugovori sa privatnom firmom u njihovom vlasništvu, javnost s pravom strahuje na pomisao šta tek Konaković i njegovi partneri iz ‘Trojke’ daju HDZ-u u zamjenu za ulazak i ostanak u vlasti”, zaključila je Mahmutbegović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79