Potraga za Šerakom: Predao se Suad Hodžić za kojim je bila raspisana potraga zbog zarobljavanja i premlaćivanja muškarca

Kako je potvrdio sarajevski advokat Omar Mehmedbašić, policiji se danas u njegovoj pratnji predao Suad Hodžić za kojim je bila raspisana potraga zbog zarobljavanja i premlaćivanja muškarca u Švrakinom Selu.

Hodžić se branio šutnjom u policiji – kratko nam je potvrdio Mehmedbašić.

Nakon što se predao Suad Hodžić je lišen slobode piše Avaz.

MUP KS traga za opasnim momcima iz Sarajeva: Šerak godinama puni stupce crne hronike

Kako nezvanično saznajemo, Hodžić negira da se desilo razbojništvo. Kazao je da je bio u kući i spavao.

Inače, policija je raspisala potragu za Suadom Hodžićem i Adnanom Šerakom zbog sumnje da su počinili krivična djela razbojništva, nanošenja lakše povrede i protupravnog lišenja slobode. Riječ je o događaju u kojem je glavni akter bio Adnan Šerak, a sve je počelo u subotu u poslijepodnevnim satima kada je u jednom kafiću na području općine Centar, Šerak uzeo od A. G. pištolj za koji je muškarac imao dozvolu nadležnog organa za držanje oružja.

Novi detalji razbojništva u Sarajevu: Šerak maltretirao, Hodžić pomagao. Specijalci upali kroz prozore

Kako tvrdi izvor portala Crna-Hronika sve se izdešavalo u jednom ugostiteljskom objektu u centru Sarajeva. A.G. je u večernjim satima (29. na 30) posjetio ugostiteljski objekat sa svojim prijateljima. U lokalu, nakon prepirke, Adnan Šerak oduzima vatreno oružje od strane A.G. koji je imao dozvolu nadležnog organa za držanje oružja.

Rečeno da će dobiti nazad svoj pištolj, ako izađe iz objekta. A.G. je to i uradio. Šerak nakon naguravanje u objektu, oduzeo vatreno oružje “dok se ne smiri situacija”. Nakon što je A. G. insistirao da mu vrati pištolj Šerak mu je kazao “Hajde odbaci me kući u Švrakino Selo i daću ti tamo pištolj.”

Nakon dolaska ispred kuće Suada Hodžića, Adnan Šerak ulazi u kući a A.G. za njim. Nakon maltretiranja, i fizičkih udaraca od kojih je A.G. zadobio lakše tjelesne povrede, uspio se oslobodi tako što je skočio kroz prozor sa 2 sprata porodične kuće Hodžić, otišao u policiju i prijavio napad. Specijalna jedinica MUP-a Kantona Sarajevo izvršila je pretres kuće Suada Hodžića u Švrakinom Selu, a u kojoj je pretučen muškarac.

Pištolj nije uspio vratiti.

Kako navodi naš izvor Suad Hodžić nije učestvovao u maltretiranju već je pokušao obuzdati Šeraka u svojom djelima ali je osumnjičeni za razbojništvo, nanošenja lakše povrede i protupravno lišenje slobode.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79