Novi detalji razbojništva u Sarajevu: Šerak maltretirao, Hodžić pomagao. Specijalci upali kroz prozore

Pripadnici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a KS ušli su u kuću Suada Hodžića u Švrakinom Selu, gdje su izvršili pretres.

Podsjećamo, u sarajevskom naselju Švrakino Selo se desilo razbojništvo, nanošenja lakše povrede i protivpravno lišenje slobode jednog muškarca.

Policija traga za Suadom Hodžićem i Adnanom Šerakom, koji su počinili ova djela, odnosno odveli muškarca u kuću Suada Hodžića, gdje su ga zarobili i tukli. Oni su osumnjičeni za razbojništvo, nanošenja lakše povrede i protupravno lišenje slobode.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Kako tvrdi izvor portala Crna-Hronika sve se izdešavalo u jednom ugostiteljskom objektu u centru Sarajeva. A.G. je u večernjim satima (29. na 30) posjetio ugostiteljski objekat sa svojim prijateljima. U lokalu, nakon prepirke, Adnan Šerak oduzima vatreno oružje od strane A.G. koji je imao dozvolu nadležnog organa za držanje oružja.

Rečeno da će dobiti nazad svoj pištolj, ako izađe iz objekta. A.G. je to i uradio. Šerak nakon naguravanje u objektu, oduzeo vatreno oružje “dok se ne smiri situacija”.

Daj pištolj, dobit ćeš ga vani!

Nakon što je A. G. insistirao da mu vrati pištolj Šerak mu je kazao “Hajde odbaci me kući u Švrakino Selo i daću ti tamo pištolj.”

Nakon dolaska ispred kuće Suada Hodžića, Adnan Šerak ulazi u kući a A.G. za njim. Nakon maltretiranja, i fizičkih udaraca od kojih je A.G. zadobio lakše tjelesne povrede, uspio se oslobodi tako što je skočio kroz prozor sa 2 sprata porodične kuće Hodžić, otišao u policiju i prijavio napad. Specijalna jedinica MUP-a Kantona Sarajevo izvršila je pretres kuće Suada Hodžića u Švrakinom Selu, a u kojoj je pretučen muškarac.

Pištolj nije uspio vratiti.

Kako navodi naš izvor Suad Hodžić nije učestvovao u maltretiranju već je pokušao obuzdati Šeraka u svojom djelima ali je osumnjičeni za razbojništvo, nanošenja lakše povrede i protupravno lišenje slobode.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79