Čović o Izbornom zakonu: Vjerovatno će se usvojiti prijedlog Davora Bunoze

Predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović, iznio je najavu da će se na dnevnom redu sljedeće radne sjednice Vijeća ministara BiH vjerojatno naći prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH:

Inače u pitanju je prijedlog koji priprema ministar pravde BiH Davor Bunoza.

Prema Čovićevim riječima, iako je dobio uvid u prijedlog izmjena Izbornog zakona koji je pripremila tzv. “trojka”, istaknuo je da će se razmatrati onaj prijedlog koji je već u proceduri.

“To je jedno od onih rješenja koje ste već imali priliku čuti kroz medije, gdje imate tehničke izmjene, gdje imate Centralnu izbornu komisiju, gdje imate Predsjedništvo BiH, i vidjet ćemo u kojoj mjeri ćemo to moći usvojiti na Vijeću ministara”, izjavio je Čović na marginama Mostar Security Foruma.

On je također podsjetio da je na posljednjem sastanku partnera na državnoj razini vlasti dogovoreno da se u roku od 15 dana u Parlamentu pokušaju usvojiti izmjene Izbornog zakona BiH, kako bi se nadomjestile odluke koje je nametnuo visoki predstavnik.

“U tom pravcu moći ćemo ići ako zadržimo pažnju na izbornom zakonodavstvu i potrebi da pokušamo ono što svi želimo: domaćim snagama donositi rješenja, a jedno od ključnih je izborno zakonodavstvo”, zaključio je Čović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79