POTRESNA ISPOVIJEST OCA NASTRADALOG DJEČAKA “Držao sam sina za ruku dok je umirao na ulici, sve vrijeme me je gledao u oči”

Desetogodišnji Lazar Perić preminuo je od zadobijenih povreda u saobraćajnoj nesreći, kada ga je u Cirihu, nadomak kuće, udario kamion kojim je upravljao Ivan L. (19).

U momentu nesreće dječak je vozio trotinet sa starijim bratom Milošem (12) koji je i obavijestio njihove roditelje da je Lazar povrijeđen.

Otac Branislav (50) stigao je brzo na mjesto nesreće, ali nije mogao da učini ništa osim da gleda kako mu sin umire. Poslije smrti sina, Branislav i supruga Olivera rekli su za švajcarski Blik da ne žele da vjeruje da im je dijete stradalo.

Prema za sada poznatim informacijama, dječaci su se vraćali kući i vozili su trotinete, a do doma ih je dijelio samo pješački prelaz. Miloš je krenuo prvi, Lazar za njim, a onda je naletio kamion. Umjesto da zakoči, vozač je nastavio da vozi i sumnja se da nije ni vidio dječaka koji je ostao da leži na zemlji.

– Miloš nam je rekao da je vikao: “Stani” i da je pokušao da zaštiti brata, ali da je kamion samo nastavio – rekao je Branislav.

U tom momentu on i supruga bili su kod kuće, čekali su djecu da bi ručali i nisu ni bili svjesni da se nedaleko odatle njihov mlađi sin bori za život.

 

 

– Odjednom Miloš je dotrčao i povikao: “Mama, nešto užasno se dogodilo Lazaru” – ispričala je majka.

Branislav je odmah izjurio i otrčao do sina.

– Teško je disao, nije više mogao da priča. Uhvatio sam ga za ruku i nisam puštao. Gledao me je sve vrijeme. Držao sam ga za ruku dok nije preminuo – ispričao je otac, prenosi Blic.

Hitna pomoć je stigla, ljekari su pokušali da spasu dječaka, ali su povrede bile previše teške. U obližnjoj kapeli prethodnih dana paljene su svijeće za Lazara, a mnogi su ostavljali i plišane igračke i cvijeće. Otac je rekao da žele da ga sahrane u Švajcarskoj, da bi im uvijek bio blizu.

Za volanom kamiona bio je neiskusan vozač koji je radio samo dva mjeseca za kompaniju, a prethodno je prošao obuku. Njegov šef Daniel Sigrist je rekao medijima da je vozač uradio sve što je mogao.

– Provijerio je sva stakla i ogledala, nije vozio previše brzo. Posao je izuzetno zahtijevan i mnogo morate da vodite računa, a sa desne strane kamiona mrtav ugao je prilično velik – rekao je Sigrist za Blik.

Vozač kamiona očajan

Majka vozača navela je da je njen sin očajan, da mu je loše i da je cijeloj porodici žao.

– Za mene kao majku, pomisao da vam se neko dijete neće živo vratiti kući predstavlja horor. Mogu da osjetim bol kroz koju prolazi Lazarova porodica. Ako žele, voljeli bismo da stupimo u kontakt s njima, ali ne znam ni šta bih mogla da im kažem u ovako teškoj situaciji. Ima li nečeg da može da se kaže – upitala je Ivanova majka, piše Blik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments