Potresna ispovijest vozača kamiona: “Živimo po parkinzima. Ovaj posao ja ne bih najvećem dušmaninu poželio”

Rastu cijene gotovo svega, nekih proizvoda uopće nema, a globalno tržište suočava se i s još jednim velikim problemom – nedostatkom vozača kamiona.

Samo u Europi nedostaje ih 400.000! Što se dogodi kad ih nema – najviše su osjetili Britanci koji posljednjih tjedana nisu mogli do osnovnih potrepština, poljoprivrednici su prolijevali mlijeko.

Slično bi se moglo dogoditi i u BiH, Hrvatskoj, ako se ne pronađe rješenje. Uzroka je puno, a jedan od njih su i uvjeti rada.

Vozači kamiona ogroman dio života provedu na cesti, spavaju na parkiralištima, nezdravo se hrane…

Nema ko da vozi kamione: Sve veći troškovi, vozači prijete obustavom prevoza

A sve to, još uvijek prilično malu plaću.

“Ništa mi ne vidimo. Puna linija, isprekidana i to je to. To ko kaže da je od vozača obišao svijet. Nije. Svugdje je isto. Puna linija, isprekidana i autoput.

Dijete ti naraste, ne znaš ni kad naraste. Samo dođeš jedan dan kući a on kažem Babo ja se ženim. A ti ne znaš ni kad je narastao. Ovaj posao ja ne bih poželio ni najvećem dušmaninu.

Ovaj što mi radimo”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79