Potresna izjava Igora Jurića o ocu ubijene Sofije: “Kad smo se upoznali, zajedno smo jecali u tišini i tješili jedan drugog”

Igor Jurić, osnivač Fondacije “Tijana Jurić” i direktor Centra za nestalu i zlostavljanu djecu gostovao je u jednoj emisiji zajedno sa Slobodanom Negićem, ocem djevojčice koja je ubijena u pucnjavi u OŠ “Vladislav Ribnikar”.

Nakon toga, Jurić je objavio potresnu objavu na svom Fejsbuk profilu.

– Mislio sam da sam dobar čovjek. Dok nisam upoznao Sofijinog tatu, Slobodana. Upoznali smo se tako što smo se zagrlili i zajedno plakali, jecali i u tišini, ne govoreći ništa tješili jedan drugog. A onda je Slobodan, prekinuo tišinu i tiho izgovarao ono, što već svi znamo : “Igore, meni moja Sofija toliko nedostaje…”. Slobodan je sa drugim roditeljima stradale djece u Ribnikaru i Mladenovcu, postao dio jedne velike porodice. Porodice gdje više nisi Slobodan već Sofijin tata, baš kao što ja nisam Igor već Tijanin tata. Tako mi se obraćaju ljudi koji me prepoznaju na ulici. “Da li ste Vi Tijanin tata”? “Da, jesam…” Tada te u trenutku preplave dva osjećanja, jedno je ogroman ponos, drugi je ogromna tuga. Tako će nastaviti živote Slobodan, kao i svaki drugi roditelj koji je u ovoj strašnoj tragediji izgubio one zbog kojih ovaj život zapravo ima smisla – napisao je Jurić.

Kako dalje navodi, neizmjerno je tužan i neizmjerno je srećan što je upoznao Slobodana.

 

– Znam da ću imati od koga da se učim dobroti. Znam uz koga ću moći da ćutim. Znam ko će me razumjeti. Isto toliko, žarko želim da zagrlim i isto tako ćutim sa svakim roditeljem koji će ispričati svoje priče, o svojoj stradaloj djeci. I tek ćemo plakati kada se njihove priče spoje sa Slobodanovom. Tek tada ćemo početi shvatati koliko je zapravo ovo veliki gubitak za sve nas. Bar se nadam da zaista hoćemo. Slobodan nam je svima dao zadatak, da na ovu količinu ljubavi i dobrote, koju je on pružio nama, odgovorimo isto. Da svoje bližnje bolje razumijemo, volimo i poštujemo. Ali ne samo bližnje – rekao je Jurić, prenosi Blic.

(Screenshot/Nova.rs)

Dodao je da samo dobrota i ljubav može zaliječiti ovu veliku ranu i nasilje oko nas,

– Baš ona dobrota kakvu moj Sloba nosi u sebi, u svom ogromnom srcu. I zato, zbog Sofije i njenog tate, zbog sve druge stradale djece i njihovih roditelja, razmislite kako razgovarate sa svojom i tuđom djecom, sa svojim prijateljima, svojom rodbinom, poznanicima i onima koje ne poznajete. Da svako od nas bude bar mali ako već ne može veliki Slobodan Negić. To dugujemo svakom stradalom djetetu u ovoj nezapamćenoj tragediji. I neka to krene od vas dragi narodni poslanici. Napunite skupštinu, i sa najvećim poštovanjem u tišini i primerenim rječnikom razgovarajte o ovoj muci koja nas je snašla. Nama, roditeljima stradale djece ne znači ništa što se besomučno vrijeđate. Razgovarajte između sebe kako da ove tragedije predupredimo i spriječimo. I bar dok su sjednice posvećene ovoj tragediji, pokušajte svi da budete bar na kratko, Slobodan Negić. Ja ću pokušati da naučim da budem dobar kao on. Znam da je to gotovo nemoguće ali pokušaću. Pokušajte i vi. Zbog Sofije i svakog drugog stradalog djeteta. Sofijin tata, Slobodan Negić. Oličenje dobrote. – napisao je Jurić u svojoj objavi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79