Potresna priča dječaka iz Ukrajine: Sam na granici, na ruci samo broj

Potresna priča dječaka iz Ukrajine: Sam na granici, na ruci samo broj


Ruska invazija na Ukrajinu traje već 11 dana, a odnijela je brojne živote, te protjerala i mnoge građane iz njihovih domova.

Slovačka je policija tako u subotu objavila fotografije dječaka (11) koji je došao na slovenačku granicu iz Zaporožja, grada u kojemu su u petak ruske snage gađale nuklearnu elektranu.

Došao je sam. U rukama je imao samo jednu plastičnu vrećicu, putovnicu i broj telefona ispisan na ruci. Roditelji su mu morali ostati u Ukrajini.

“Volonteri su se pobrinuli za njega, odveli ga na toplo, dali mu za jesti i piti. Spremili su mu i za put. Sve ih je osvojio osmijehom! Neustrašiv je i odlučan, pravi, istinski heroj”, napisali su na Facebook stranici slovačke policije.

Zahvaljujući policiji i volonterima, dječak nije dugo bio odvojen od porodice. Iako su mu mama i tata ostali u Ukrajini, broj telefona na ruci bio je broj njegove rodbine koja je došla po njega što prije.

“Suze nam teku. Ovo je najveći heroj sinoćnje noći”, poručila je policija u objavi na Facebooku, a s njima su se složili i brojni komentatori koji su dječaku zaželjeli da što prije bude ponovno zajedno sa svojim roditeljima piše RadioSarajevo.

POGLEDAJ GALERIJU

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija