Potresni status na Facebook-u: “Postoji informacija da preko svojih veza pokušavaju zataškati ilegalnu utrku zbog koje je izginula čitava obitelj”

U stravičnoj nesreći koja se sinoć dogodila na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Buna kod Mostara smrtno je stradao bračni par Krstić, Boris (35) i Marijana (34), njihov sin Roberto (9).

Iza njih je ostala trogodišnja djevojčica koja je u teškom stanju. Do užasne nesreće je došlo nakon što su se, kako kruži društvenim mrežama, pijani utrkivali vozači Mercedesa i BMW-a navodno Mile Doko i Mate Primorac, a onda naletjeli na Renault u kojem je bila porodica Krstić. Građani Mostara, ali i cijele Bosne i Hercegovine su užasnuti ovom nesrećom.

Utrkivanje dva vozača i alkohol odveli porodicu u smrt: “Kod tajkuna izmjereno 2,5 promila alkohola u krvi”

Kako se tvrdi po Facebooku, vozači Mercedesa i BMW-a su se utrkivali, međutim za sve ove navode nema zvanične potvrde. Istraga je u toku, a na brojne upite portala “Avaza” rečeno je da više detalja ne mogu dati ni iz Tužilaštva HNK, niti iz MUP-a HNK.

– Vozač Mercedesa Mile Doko nije pustio vozača X5 da ga prođe. Mate Primorac je vozio X5 i pokušao je da pretekne Mercedes AMG C63. Obojica su bila na krštenju i utrkivali su se – navodi se u statusu. Između ostalog, u statusu se navodi da pritisak javnosti i novinara jedino može istjerati istinu na vidjelo. Također, navodi se da su vozači BMW-a i Mercedesa bili pod uticajem alkohola. Podsjetimo, ovo su sve špekulacije i nezvanične informacije.

 

Kompletan status pogledajte u prilogu.

 

Od porodice Krstić se opraštaju mnogi: “vraćali se s jednodnevnog izleta a sad ih više nema”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79