Potrošili smo samo 13 000 KM: Cikotić usred pandemije išao na konferenciju u Japan

Delegacija Ministarstva sigurnosti BiH, predvođena ministrom Selmom Cikotićem, početkom marta ove godine učestvovala je na konferenciji u Japanu. Iako je organizator snosio troškove smještaja i boravka, delegacija je potrošila više od 13.000 KM budžetskog novca za avio karte i dnevnice.

Potvrdili su to iz Ministarstva, odgovarajući na zastupničko pitanje Edite Đapo (SBB), zastupnice u Zastupničkom domu Državnog parlamenta. Osim troškova, nju je interesiralo koji su benefiti za BiH da naša delegacija usred pandemije ide na ovu konferenciju.

Edita Đapo: Kakve benefite ima BiH od konferencije?

U odgovoru se navodi da je riječ o 14. Kongresu Ujedinjenih nacija o sprječavanju kriminaliteta i kaznenom pravosuđu, održanom od 6. do 9. marta u Kyotu. Delegaciju BiH sačinjavala su tri člana Ministarstva sigurnosti BiH. Naveli su da je ministar učestvovao na plenarnoj sesiji te su naveli kako je u obraćanju “naglasio posvećenost BiH borbi protiv organiziranog kriminala”. Naveli su i da je imao nekoliko bilateralnih sastanaka.

“Troškove smještaja i boravka delegacije BiH na kongresu snosio je organizator,, Vlada Japana. Troškovi Ministarstva sigurnosti BiH podrazumijevali su samo avio karte, dnevnice i reprezentaciju za tri člana delegacije”, naveli su iz Ministarstva, precizirajući da je na karte potrošeno 11.341 KM, za dnevnice 2.481, a reprezentaciju 16,5 maraka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79