Potvrđena optužnica Jasminu Ćatiću Bombi za ranjavanje Mirze Hatića

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Jasmina Ćatića zbog krivičnog djela izazivanje opće opasnosti. Odnosi se na događaj od septembra 2023. godine, kada je ranjen Mirza Hatić.

Ćatić se, kako je navedeno u optužnici Tužilaštva Kantona Sarajevo, tereti da je 19. septembra 2023. godine oko 11:37 sati u bašti jednog usgostiteljskog objekta u Starom Gradu u kojem je u tom momentu bio okupljen veći broj ljudi, prišao sa leđa Mirzi Hatiću., koji je sjedio u bašti, a potom iz torbice izvadio pištolj koji je uperio prema njemu.Nakon što mu je Hatić rekao da ostavi pištolj i da se potuku, optuženi mu se obratio riječima “Ti ćeš dobiti svoje”, nakon čega je ispalio najmanje dva hica u pravcu nogu Hatića koji je zadobio lake tjelesne povrede.

Nakon potvrđivanja optužnice, sud je optuženom produžio pritvor.

Za glavni pretres, postupajuća tužiteljica predložila je saslušanje četiri svjedoka, tri vještaka i izvođenje više od 40 materijalnih dokaza.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79