Potvrđena optužnica protiv bivšeg Premijera RS-a Aleksandra Džombića

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv bivšeg predsjednika Vlade Republike Srpske Aleksandra Džombića koja ga tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.
Prema navodima optužnice, Tužilaštvo tereti Džombića za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, u slučajevima dodjele višemilionskih kredita Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

Riječ je o kreditu koji je 2012. godine dodijeljen pravnom licu “Energolinija” iz Zvornika u iznosu od 19,4 miliona konvertibilnih maraka (KM), saopšteno je početkom januara iz Republičkog javnog tužilaštva.

U saopštenju se navodi da je tom prilikom Džombić bio svjestan da je korisnik kreditno nesposoban i da neće moći vraćati kreditna sredstva.

“Na ovaj način Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske nanesena je šteta, a ‘Energoliniji’ d.o.o. Zvornik pribavljena imovinska korist u navedenom iznosu”, naveli su ranije u Tužilaštvu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79