Potvrđena optužnica protiv Sarajlije koji je podsticao na terorizam putem interneta

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Tonija Bašića koji se tereti da je u više navrata putem sredstava javnog informisanja i aplikacije “Telegram” podsticao druge na izvršenje krivičnog djela terorizam.

Bašiću se na teret stavlja da je počinio krivično djelo javno podsticanje na terorističke aktivnosti u vezi s krivičnim djelom terorizam Krivičnog zakona BiH, saopćeno je iz Suda BiH.

U optužnici je navedeno da je Bašić u periodu od 8. februara do 17. marta 2020. godine u više navrata putem sredstava javnog informisanja i koristeći se društvenom mrežom “Telegram”, koja je dostupna širem krugu korisnika, podsticao druge na izvršenje krivičnog djela terorizam.

Navedeno je i da je optuženi Bašić objavio formiranje kanala pod nazivom Moon Krieg Division, te da je podržavao politički teror i ubistvo Jevreja i političara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79