Potvrđeno pisanje CH: MUP TK ekspresno pronašao ukradeni kamper od turista

Kako je Crna Hronika već pisala, jučer su pripadnici MUP-a TK pronašli ukradeni kamper. Kamper se nalazio u naselju Simin Han.

Zanimljivo, kradljivci su sa vozila skinuli crvenu foliju kako ne bi bio primjećen.

Pripadnici MUP-a se nisu dali zavarati, a to je za CH potvrđeno iz MUP-a TK.

“Dana 29.05.2024.godine u 14,30 sati, dežurnoj službi PS Istok obratio se policijski službenik navedene policijske stanice, te obavijestio dežurnog da raspolaže informacijama da se na jednoj lokaciji u naselju Simin Han nalazi m/v “Kamper”, stranih registarskih oznaka, te da se najvjerovatnije radi o vozilu koje je otuđeno.

Na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Istok, koji su u ulici Zlatnih ljiljana do broja 13, u naselju Simin Han, grad Tuzla, pronašli kamper m/v marke “VW Crafter”, a koje vozilo, vlasništvo državljanina Belgije, je otuđeno dana 25.05.2024.godine u Ljubuškom, za što je, u skaldu sa procedurama vezano za prijave otuđenja bila raspisana Centralna potraga.

Pogledajte kako izgleda ukradeni kamper kojeg je pronašla policija MUP-a TK

O navedenom događaju upoznat je dežurni službenik PS Ljubuški kao i dežurni tužilac KT TK-a Tuzla, dok su potrebne mjere i radnje poduzeli policijski službenici PS Istok i OKP PU Tuzla”, rečeno je iz MUP-a TK.

Nezvanično saznajemo da su osumnjičene dvije muške osobe inicijala D.A. i E.H.

Podsjetimo, turistima iz Belgije je vozilo ukradeno u subotu sa parkinga kod poznatog vodopada Kravica u Ljubuškom.

Turisti, Walter (70) i Roose (68) su doslovno u šorcu i haljini, jer im je sve bilo u vozilu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79