Povećan broj krađa automobila: Renault prednjači na listi

Povećan broj krađa automobila: Renault prednjači na listi


U prvih 19 dana mjeseca februara, bilježi se zabrinjavajuće povećanje broja krađa automobila, s ukupno 27 ukradenih vozila. Prema podacima dostupnim na stranici policije Slovenije, automobili marke Renault dominiraju na listi ukradenih vozila.

Detaljni popis ukradenih vozila, uključujući marku, vrstu, boju, registarski broj, broj šasije te datum kada je vozilo upisano u bazu podataka, može se pronaći na službenoj stranici policije.

Policija upućuje javnost na važnost korištenja web stranica za provjeru vozila kako bi potencijalni kupci osigurali legitimnost vozila koje planiraju nabaviti.

Domaće i strane internetske baze podataka omogućuju detaljnu provjeru, provjeravajući je li vozilo prijavljeno kao ukradeno te da li se informacije koje je dao prodavatelj podudaraju s ispravnim podacima o vozilu.

Među korisnim alatima ističe se Europska baza ukradenih vozila, koja direktno sarađuje s policijskim bazama podataka iz nekoliko europskih zemalja.

Ova baza omogućava ne samo pretragu po VIN broju već i online unos podataka o ukradenim vozilima, čineći ju snažnim saveznikom u borbi protiv krađa automobila.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija