Povećan sadržaj pesticida: Zabranjen uvoz preko 20 tona narandži iz Grčke

Fitosanitarna inspekcija Republike Srpske, u okviru redovnog pregleda pošiljki u vanjskotrgovinskom prometu, zabranila je uvoz pošiljke narandži od 20.756 kilograma porijeklom iz Grčke.

Kako su kazali iz Inspektorata Republike Srpske, uvoz je zabranjen zbog povećanog sadržaja pesticida, a naređeno je i vraćanje sporne pošiljke pošiljaocu ili uništavanje pod nadzorom nadležnog inspektora.

“Važno je napomenuti da se za pošiljke od kojih se uzimaju uzorci za analizu, zabranjuje stavljanje u promet, distribucija ili prerada, sve do donošenja rješenja inspektora u skladu sa rezultatima laboratorijskog ispitivanja uzoraka. S obzirom na ovu proceduru, u slučajevima kada se analizama utvrdi neka nepravilnost, ne postoji rizik da je proizvod bio dostupan na tržištu”, poručili su iz Inspektorata RS-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79