Foto: Vijesti.ba
Povećanj broj zaposlenih u Gradskoj upravi Banjaluke: Građani protestvuju protiv politike gradonačelnika Stanivukovića

Povećanj broj zaposlenih u Gradskoj upravi Banjaluke: Građani protestvuju protiv politike gradonačelnika Stanivukovića


U središtu Banjaluke danas je došlo do okupljanja tridesetak građana, odazivajući se pozivu Sindikata uprave Republike Srpske.

Protesti su usmjereni protiv politike gradonačelnika Draška Stanivukovića, koja je, prema njihovim tvrdnjama, rezultirala prekomjernim zapošljavanjem u gradskoj upravi i nepravdom prema radnicima.

Pod predsjedništvom Boža Marića, sindikat je istaknuo da su u posljednje četiri godine svjedočili brojnim nezakonitostima i arbitrarne odluke u radu uprave.

“Stanivuković je u svoj mandat ušao s tvrdnjom da grad ima 200 viška radnika, ali je, uprkos tome, broj zaposlenih porastao s 677 na preko 1050,” izjavio je Marić, sugerirajući značajno povećanje zaposlenih koje uključuje preko 400 novih radnika.

Osim povećanja broja zaposlenih, sindikat je kritizirao i Stanivukovićevo rukovođenje, tvrdeći da mnoge odluke nisu bile u skladu s radničkim pravima. Na primjer, neki radnici su, prema tvrdnjama sindikata, bili otpušteni bez provođenja disciplinskih postupaka ili su premještani na druga radna mjesta protiv svoje volje.

Dok sindikat poziva građane da ne podrže politike koje narušavaju prava radnika, situacija postaje sve napetija s približavanjem lokalnih izbora.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija