Povezanost akcija “Consigliere” i “Black Tie 2” s sarajevskim advokatom Zlatkom Ibrišimovićem

Veza između akcija “Consigliere” i “Black Tie 2” sa sarajevskim advokatom Zlatkom Ibrišimovićem je duboko ukorijenjena u složene mreže organizovanog kriminala.

Naime, tokom izvođenja akcije “Consigliere” u Sarajevu, 7. februara, Dženis Kadrić i Alem Hodović su uhapšeni, a optužbe su ih povezivale sa kartelom “Tito i Dino”. Na sudskom ročištu za pritvor, tužitelj Sanjin Kulenović je istaknuo vezu između Ibrišimovića, Kadrića i Hodovića.

Tužilac je naglasio sumnje Tužilaštva BiH, tvrdeći da se radi o organizovanoj međunarodnoj grupi koju su vodili Stefan Papić i Dženis Kadrić, a u kojoj su bili uključeni Ibrišimović, Maja Papić, Alem Hodović i Fikret Memić.

Prema informacijama iz izvještaja MUP-a, grupa je djelovala na međunarodnom nivou, baveći se prodajom opojnih droga s ciljem pranja novca. Komunikacija između članova grupe, koja je predstavljena na ročištu, otkrila je planove za prikrivanje nelegalno stečenih sredstava putem poslovanja u BiH.

Detalji komunikacije iz Sky aplikacije su također bili predstavljeni, pri čemu se istakla Papićeva izjava Ibrišimoviću o nelegalnim aktivnostima.

Kadrićev i Hodovićev slučaj su također uvršteni u predmet “Zlatko Ibrišimović i drugi”, zajedno s osumnjičenima iz akcije “Black Tie 2”.

Sud Bosne i Hercegovine je nedavno, 24. aprila, prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH i odredio mjere pritvora Adnanu Smajloviću, Sančezu Jukiću i Aidi Halać, s mogućnošću trajanja do 22. maja ili do daljnjih sudskih odluka.

Ovi slučajevi ukazuju na složene veze između različitih akcija i osumnjičenih, dok se istraga nastavlja otkrivati nove detalje i poveznice unutar organizovanog kriminala u Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79