Foto: RTRS
Požar kod Srebrenice prijeti selima, vatra 80 metara od kuća

Požar kod Srebrenice prijeti selima, vatra 80 metara od kuća


Na sastanku Štaba za zaštitu i spašavanje općine Srebrenica odlučeno je da je hitno potrebno poslati dodatne resurse za gašenje požara kako bi se spriječilo njegovo širenje na kuće u selu Luka, smještenom unutar Nacionalnog parka “Drina”.

Načelnik općine, Mladen Grujičić, izvijestio je da požar zahvata liniju dugu 15 kilometara, a da se vatra približila na samo 80 metara od kuća.

Promjena smjera vjetra dodatno pogoršava situaciju i prijeti da zahvati selo.

Helikopteri Helikopterskog servisa Republike Srpske, MUP-a Srbije i Oružanih snaga BiH danas neće biti angažovani zbog nepovoljnih vremenskih uslova, kazao je Grujičić.

Međutim, očekuje se dolazak kiše koja bi mogla pomoći u gašenju vatre, jer se ona u crnogoričnoj šumi širi nevjerovatnom brzinom.

Adem Mehmedović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti, potvrdio je da je jedan stari drveni objekat izgorio, ali da se vatrogasci i mještani bore da spase kuće, uz pomoć radnika šumarstva i Nacionalnog parka “Drina”



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija