Foto: RTRS
Požar u Srebrenici gasi helikopter, izbačeno oko 20 tona vode

Požar u Srebrenici gasi helikopter, izbačeno oko 20 tona vode


Gašenje šumskog požara na lokalitetu Poljanci-Stari grad u srebreničkoj Mjesnoj zajednici Luka nastavljeno je jutros uz pomoć helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Direktor Nacionalnog parka “Drina” Radomir Pavlović rekao je za Srnu da se očekuje da u pomoć stignu i helikopteri iz Srbije.

On je naveo da je požar ugašen na jednom dijelu, ali se zadržao u kanjonu na nepristupačnom terenu i očekuje se da će uz pomoć helikoptera biti ugašen.

Pavlović je istakao da je spriječeno širenje požara na područje obraslo autohtonom endemičnom vrstom Pančićeve omorike u sastavu Nacionalnog parka.

Kako je izjavio direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić, na požarište je izbačeno oko 20 tona vode.

“Mislim da je direktor Civilne zaštite uputio molbu MUP-u Srbije za helikopter koji ima kapacitet od četiri do 4,5 tona i nadam se da će i oni ujutro da nam se pridruže, jer je ovaj požar iznad Srebrenice većih razmjera nego što smo očekivali”, istakao je Kusturić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija