Sarajlije godinama imaju problem sa napuštenim stanom koji je u vlasništvu Općine: “Sakupljaju se migranti i nepoznate osobe”

Sarajlije godinama imaju problem sa napuštenim stanom koji je u vlasništvu Općine: “Sakupljaju se migranti i nepoznate osobe”


Sarajlije moje godinama muku muče sa napuštenim stanom u ulici Gradačačka 37 i dalje imaju problem sa narkomanima, migrantima i beskućnicima koji koriste navedeni stan iako ne bi smjeli.

Kako nam kaže predstavnik stanara, to je leglo zaraze i prostor za korištenje osobama sumnjivih aktivnosti.

Po starom običaju, građane vozaju sa jedne na drugu adresu, ko je nadležan ni sam niko ne zna.

“Ovo je ozbiljan problem s kojim se suočavamo već dugi niz godina. Naime, u prizemlju zgrade na adresi Gradačačka 37,Novi Grad Sarajevo nalazi se stan povrsine 52m2 koji je u vlasništvu opštine Centar.

Taj stan je napušten i zapečaćen već 18 godina, te predstavlja izvor brojnih problema za sve stanare zgrade.

Iako smo se više puta obraćali opštini Centar i opštini Novi Grad s molbom da se postave nova ulazna vrata na ovaj stan, naši prijedlozi i dopisi su ostali ignorisani.

U stan, nakon ponoći, ulaze nepoznate osobe koje tu prespavaju, što izaziva osjećaj nesigurnosti među stanarima. Osim toga, stan je izvor zaraze, što dodatno otežava svakodnevni život u zgradi.

Okupljanje sumnjivih lica u i oko stana dodatno doprinosi nesigurnosti i nelagodnosti za sve nas koji tu živimo.

Molimo vaš portal da objavom ovog teksta pomognete u skretanju pažnje nadležnih institucija na ovaj problem, kako bi se poduzele adekvatne mjere i napokon riješila situacija s ovim zapuštenim stanom.” – izjavio je predstavnik stanara za portal Crna-Hronika.

POGLEDAJ GALERIJU

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija