Požar na Fortici (Izvor: PVJ Mostar)
Požari haraju Hercegovinom: U Mostaru zabilježeno najviše intervencija

Požari haraju Hercegovinom: U Mostaru zabilježeno najviše intervencija


U protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanskog kantona zabilježeno je deset aktivnih požara, pri čemu je najveći broj intervencija bio u Mostaru.

Prema izvještaju Civilne zaštite HNK-a, mostarski vatrogasci imali su pune ruke posla zbog požara koji su zahvatili različite dijelove grada.

Rano jutros, trava i nisko rastinje gorjeli su na Fortici, dok su kasnije požari zahvatili Mazoljice, otpad na Putu za Aluminij te Sjeverni Logor.

Vatrogasne ekipe morale su također intervenirati na Bišću Polju, u Raštanima i Južnom Logoru.

Osim Mostara, požari su zahvatili i druga područja kantona. U Čapljini, od 19:20 do 20:20 sati, gorjela je trava i nisko raslinje na Jasenici.

Također, u Jablanici je između sela Ravna i Dragan Selo, u vremenskom periodu od 19:51 do 21:40 sati, buknuo požar koji je zahvatio travu i nisko raslinje.

Vatrogasne službe i dalje su na terenu, prateći situaciju i nastojeći spriječiti širenje požara. Nadležni apeluju na građane da budu oprezni i odgovorni kako bi se izbjegle veće štete.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija