Pozivanje na hapšenje Milorada Dodika posvađalo državne zastupnike

Posebnu raspravu na tematskoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH izazvalo je izlaganje zastupnika SDP-a BiH Zukana Heleza.

Zastupnica SNSD-a Snježana Novaković-Bursać prozvala je zastupnika Heleza jer, kako ona tvrdi, on je u svom izlaganju direktno pozvao prisutne predstavnike pravosuđa BiH da uhapse člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Pozvala je predsjedavajućeg Doma Denisa Zvizdića (SDA) da ubuduće spriječi ovakva izlaganja i pozivanje na hapšenje legitimno izabranog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodika.

(VIDEO) Zastupnica SNSD-a Sanja Vulić: “Za mene Dodik ne da je Tito, on je za mene Bog”

Helez je ovom prilikom odgovorio da poziva na hapšenje svakog zvaničnika za kojeg se uspostavi da je korumpiran i koji krši zakon, piše Avaz.

Ponovo je reagirala zastupnica SNSD-a Snježana Novaković-Bursać, koja je upozorila da je „pozivanje na hapšenje Dodika neprihvatljivo u klupama ovog doma“. Obratila se i predsjedavajućem Zvizdiću te ga ponovo pozvala da spriječi zastupnika Heleza.

Zastupnik Nenad Stevandić (Srpski klub) obratio se zastupnicima te ih pozvao da se vrate dnevnom redu današnje sjednice.

Zastupnica SNSD-a Sanja Vulić poručila je da neće dozvoliti „pozive na odmazdu i pogrdne riječi protiv Milorada Dodika“. Vulić je zatim kazala da Dodik nije za nju Tito, već Bog.

Reagirao je i predsjedavajući Doma Zvizdić, koji je zastupnicu Vulić upozorio da je ona svojom izjavom uvrijedila vjernike uporedivši Dodika s božanstvom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79