Poznat identitet motocikliste koji je sinoć poginuo u Rajlovcu

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć u Rajlovcu poginula je jedna osoba, potvrđeno je za portal Crna-Hronika iz Operativnog centra MUP-a KS.

Kako nam je rečeno, nesreća se dogodila oko 20:40 sati, u ulici Safeta Zajke, na području Općine Novi Grad.

“Došlo je do sudara između jednog vozila i motocikla, a tom prilikom vozač motocikla je na licu mjesta stradao”, kazali su nam iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako saznaje portal Crna-Hronika poginuo je Jasmin K. koji je volio off road vozila kao i motocikle. Iza nastradalog 31-godišnjem mladića ostala je supruga i dvoje maloljetne djece.

MUP KS o stravičnoj nesreći u Rajlovcu: Lišili smo slobode vozača kombija

U nesreći su učestvovali kombi VW Transporter i motocikli “Aprilia Atlantic”.

“Na kolovozu raskrsnice ulica Safeta Zajke i Numan paše Čuprilića, područje općine Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nazgoda. Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila „VW Transporter“, kojim je upravljao B.D., rođen 1992. godine i motocikla „Aprilia Atlantic“, kojim je upravljao J.K., rođen 1992. godine, nastanjen u Vogošći”.

U nesreći je poginuo 31-godišnji motociklista J.K., a njegovo tijelo je prevezeno u prosekturu „Bare“, kažu iz MUP-a KS.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Po naredbi postupajućeg tužioca, u 00,40 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, a u vezi sa krivičnim djelom Ugrožavanje javnog saobraćaja, B.D. je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79