Poznat identitet vozača koji je usmrtio mladu djevojku u Sarajevu: Uhapšen Armin Berberović

Još jedna teška saobraćajna nesreća dogodila se sinoć u centru Sarajeva, kada je iz još neutvrđenih razloga vozač Mercedesa udario dvije djevojke.

Nesreća se dogodila u Titovoj ulici u blizini trgovačkog centra SCC piše Crna-Hronika. Ovu informaciju potvrdili su nam iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Do nesreće je došlo sinoć oko 23:30 sati, kada je automobil crvene boje, marke Mercedes udario tri pješakinje. Njime je upravljao vozač Armin Berberović (1996.) zvani Berba iz općine Stari Grad po zanimanju konobar piše Crna-Hronika.

Armin je imao alkohola u krvi i vozio je nedozvoljenom brzinom, a pješakinje je udario na pješačkom prijelazu.

@crnahronikainfo

Nesreća u Sarajevu. jedna djevojka preminula na licu mjesta. Trkač pokupio dvije djevojke…

♬ original sound – CRNA Hronika

U sinoćnjoj saobraćajnoj nesreći smrtno je stradala pješak S. A. (1998. godište), teške tjelesne povrede opasne po život zadobila je pješak S. A. (1997. godište), dok je teške tjelesne povrede zadobila S. E. (2002. godište).

Njima je ljekarska pomoć ukazana u KUM UKC Sarajevo. O navedenom obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem izvršenim od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

“Istog dana u 2:30 sati, policijski službenici Sektora uniformisane policije, Odjeljenja za saobraćajne istrage, lišili su slobode lice B. A., rođen 1996. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD iz člana 336. KZ FBiH /Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa/ u vezi sa KD iz člana 332 KZ FBiH /Ugrožavanje javnog prometa, nakon čega je osoba lišena slobode predata u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo”, navedeno je iz MUP-a KS.

Kako nezvanično saznajemo, Armin je imao alkohola u krvi i vozio je nedozvoljenom brzinom, a pješakinje je udario na pješačkom prijelazu.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79