Poznati meteorolog najavio snijeg i hladnoću: “Snjegoljubci” dolaze na svoje”

Poznati meteorolog najavio snijeg i hladnoću: “Snjegoljubci” dolaze na svoje”


Poznati regionalni meteorolog Dino Dundić na svom Facebook profilu kojeg prati preko 40.000 aktivnih članova, objavio je prognozu za naredne dane. Najavljuje novi snijeg i hladnoću.

“Snjegoljubci” dolaze na svoje.

“Baš gledam nove večerašnje modele i ne mogu se načuditi koliko će epizoda jaki PV imati za kraj studenog i kroz cijelu prvu trećinu prosinca naravno u kombinaciji s nebrojenim sredozemnim ciklonama.

Dakle uglavnom cijela Europa osim njezinog zapadnijeg dijela će biti pod sjevernim hladnim strujanjima, koji će donositi nebrojeno obilatih snježnih epizoda u mnoge krajeve središnje i istočne Europe.

Kako davno rekoh, svi parametri i indicije sada pokazuju da je jedna poštena zima pred nama, uz solidne snježne epizode (više od prosjeka), te kako sam rekao, “Snjegoljubci” dolaze na svoje.

“Polar Vortex” steže svoj ledeni sjeverni prsten oko Europe, te se to osjeti na svakom koraku, tipa današnjeg snijega oko Splita i u zaleđu Dalmacije…. Također imamo jaka snježna nevremena uz obilje taloga snijega u Srbiji, Rumunjskoj, Bukarskoj, Ukrajini….itd….itd, gdje ga ima i preko metra❄️❄️❄️❄️❄️🌨🌨🌨🌨🌨🌨….

Večerašnji model itekako potvrđuje pojačanje snježnih oborina pod kraj studenog i u prvoj trećini 12 mjeseca u našim krajevima…. Dakle onaj ko me poslušao i opsrbio se s solidnim zalihama ogrijeva, onajtko je smontirao zimske gume i provjerio antifriz, taj je bio i mudar i pametan😉👍….

Ove druge neću komentirati…. S ovim pojačanim modelima “Snjegoljubci” itekako dolaze na svoje, a svi parametri i indicije pokazuju već sada, da će zima biti upravo kako sami i davno rekao, poštena i s obiljem snježnih epizoda, a ne nikako topla”

Ovo je prognoza za tri naredna dana u BiH.

U utorak, 28.11.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine, jugo prije podne. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na zapad i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 13°C.

U srijedu, 29.11.2023., prije podne pretežno oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom u Bosni i sjeveru Hercegovine. Na jugu zemlje slaba kiša. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.

U četvrtak, 30.11.2023., očekuje se novo naoblačenje sa jugozapada koje bi uslovilo kišu uglavnom na području Hercegovine, sjeverozapadu, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne lokalno može pasti malo kiše. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija