Poznati sarajevski frizer o borbi sa koronavirusom: To je sasvim drugo stanje, nisam znao da koža može tako da boli

Poznati sarajevski frizer Kenan Ahmethodžić je govorio o svom iskustvu sa koronavirusom.

Ovo je prvi put da Ahmedhodžić govori o bolesti, kazavši da ne zna kako se zarazio kad je poštovao sve mjere.

– Bio je jedan sasvim normalan dan. Imao sam trening i otišao na posao. Počelo me boliti grlo, kosti i šake. Mislio sam da je od treninga. Završio sam posao ranije i uveče dobio temperaturu. Ujutro kad se nastavila temperatura vidio sam da nije kao do sad što sam bio bolestan. To je bilo skroz drugo stanje. Imao sam raznih tegoba u životu, ali ovo je bilo nešto drugo i onda sam sam zaključio da je to to o čemu svi pričaju, kazao je.

Nazvao je Dom zdravlja Stari Grad gdje je dobio upute ljekara, a treći dan je došla mobilna ekipa da uzmu bris, pošto nije bio u stanju da vozi, da bi sutradan dobio informaciju da je pozitivan.

– To nije temperatura 37 kao nekad. Ja sam nju skidao kafetinima, paracetamol mi nije pomagao, istakao je.

Od koronavirusa također se zarazila njegova sestra, te roditelji.

– Poslije mene je sestra dobila iste simptome, a mama je bila u salonu taj dan ponedjeljak, pet minuta i bili smo bliski. Išli je postepeno, ja sestra pa mama, pa je mama tatu, tata mi je onkološki pacijent i ima bajpas, opravlja se polako, malo sporije”, kazao je.

Opisao je kako se osjećao prvih dana.

– Prva dva dana su bila katastrofalna, treći dan je spadala temperatura, četvrti dan sam imao takve bolove u koži. Nisam znao da može koža tako da boli, smetala mi potkošulja, može se samo lagano pokriti dekicom, ispričao je, piše N1.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79