“Pravda za Davida” nudi 50.000 eura za snimke koji dokazuju da je David Dragičević likvidiran

Udruženje nudi novčanu nagradu svakom onom ko im dostavi snimke sa nadzornih kamera Raiffeisen banke iz ulice Vase Pelagića u Banjoj Luci, koje pokrivaju prostor parkinga iza Metalske škole, gdje je u noći 18. marta 2018. godine, prema svjedočenju Jovanke Bošnjak, teško pretučen David Dragičević.

Udruženje “Pravda za Davida i svu djecu BiH”, registrovano u Beču, raspisalo je nagradu od 50.000 eura za svaki novi, kredibilan dokaz, koji može doprinijeti da se iza rešetaka nađu ubice i naručioci ubistva Davida Dragičevića, kao i njihovi saučesnici, objavio je večeras banjalučki novinar Slobodan Vasković na svom blogu.

– Udruženje nudi ovu novčanu nagradu svakom onom ko im dostavi snimke sa nadzornih kamera Raiffeisen banke iz ulice Vase Pelagića u Banjoj Luci, koje pokrivaju prostor parkinga iza Metalske škole, gdje je u noći 18. marta 2018. godine, prema svjedočenju Jovanke Bošnjak, teško pretučen David Dragičević. David Dragičević je nakon premlaćivanja iza Metalske škole odvežen policijskom “daciom duster” u nepoznatom pravcu – piše Vasković.

Kako dalje navodi, Udruženje “Pravda za Davida i svu djecu BiH” također nudi nagradu za video snimke na kojima se vide osobe koje fizički zlostavljaju Davida Dragičevića, nakon što je otet u centru Banje Luke.

– Udruženje ima saznanja iz kredibilnih i pouzdanih izvora da ti videozapisi postoje i poziva sve one koji imaju saznanja o tome, ili posjeduju video zapise, da im ih dostave. Udruženje garantuje da će identitet svih onih, koji im dostave navedene video snimke, biti potpuno zaštićen, kao i da će im biti isplaćen navedeni novčani iznos. Udruženje “Pravda za Davida i svu djecu BiH” poziva i sve one, koji posjeduju snimke nadzornih kamera iz Gospodske ulice, Jevrejske ulice, Zanatskog centra, Ulice Ivana Franje Jukića i ostalih ulica u najužem centru Banje Luke, da im dostave te snimke koji pokrivaju vrijeme od 00.00 sati do 05.00 sati 18. marta 2018. godine. Svima koji dostave te snimke, a koji mogu doprinijeti dodatnom dokazivanju da je David Dragičević otet i zlostavljan, biće isplaćen novčani ekvivalent, uz garantovanu diskreciju – navodi Vasković.

Poznato gdje će drugi put biti ukopan David Dragičević

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments