Foto: FENA
Pravdić i dalje na čelu Cesta FBiH: Dvije decenije na istoj funkciji uz nova obećanja

Pravdić i dalje na čelu Cesta FBiH: Dvije decenije na istoj funkciji uz nova obećanja


Ljubo Pravdić, kadar HDZ-a BiH, već dvije decenije vodi Ceste Federacije BiH, a uskoro mu se produžava mandat.

Prema odluci Vlade Federacije BiH objavljenoj u Službenim novinama, Nadzorni odbor ovog javnog poduzeća dobio je suglasnost da Pravdića ponovo imenuje za vršitelja dužnosti direktora, sve dok ne bude okončana natječajna procedura.

Pravdić, koji je prvi put postavljen na čelo Cesta FBiH 24. juna 2004. godine, sada je obilježio 20 godina na toj funkciji. Njegovo imenovanje tada je potpisao premijer Ahmet Hadžipašić, a kroz godine su mu mandati produžavani pod vladama Nedžada Brankovića, Mustafe Mujezinovića, Nermina Nikšića, Fadila Novalića, te ponovno Nikšića u sadašnjoj vladi.

Foto: Fokus.ba

Prema informacijama do kojih je došao Fokus, Pravdić će ostati na funkciji još četiri godine, nakon završetka natječajne procedure i službenog imenovanja na novi četverogodišnji mandat, prema političkom dogovoru Trojke i HDZ-a.

Foto: Fokus.ba

Iako su revizorski izvještaji često ukazivali na nepravilnosti u poslovanju Cesta FBiH, posebno u segmentu javnih nabavki, Pravdićeva dugogodišnja imenovanja su uvijek bila u skladu sa zakonom.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija