(FOTO) Predizborna kampanja u Banovićima: Nakon Kukića i Gutić pokazao da ne mari za koronu

Općinski odbor SDA Banovići večeras je u naselju Grivice okupio veliki broj prisutnih, a na skupu su prekršene naredbe kriznih štabova FBiH i Tuzlanskog kantona.

Na skupu je bilo prisutno mnogo više od 100 ljudi, koliko je dozvoljeno, distance među njima praktično nije bilo, a mnogi nisu imali maske iako je to od danas obavezno.

Predizborna kampanja u Banovićima odvija se kao da se uopće ne nalazimo u vremenu pandemije, pa je tako Pokret demokratske akcije Mirsada Kukića, sinoć u naselju Omazići, okupio veliki broj ljudi uz nikakve epidemološke mjere.

Večeras je, pak, Bego Gutić, bio zvijezda predizbornog programa, kao kandidat za načelnika Banovića.

O predizbornim skupovima danas je za Faktor govorila ministrica zdravstva TK Dajana Čolić, koja je osudila ovakva okupljanja.

– Nažalost, ne samo jedan, nego više političkih subjekata krši naredbe o okupljanjima. Od Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK i MUP-a TK već je zatražen pojačan angažman. Uz to, tražili smo mišljenje i Centralne izborne komisije BiH (CIKBiH), da u potpunosti zabranimo političke skupove, a u međuvremenu smo preporučili svima da ih ne održavaju – kazala nam je Čolić.

(VIDEO) Muzika uživo na predizbornom skupu PDA u Banovićima: Uz pjesmu i ples zaboravili koronu


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79