Predložen pritvor za četvericu osumnjičenih za trgovinu drogom

Postupajući tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, nakon ispitivanja osumnjičenih, u zakonskom roku uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za svu četvericu osumnjičenih koji su lišeni slobode u akciji policije MUP-a RS i MUP-a SBK, po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Predmet se odnosi na krivična djela organizovanog kriminala, povezanog sa neovlaštenim prometom opojnih droga i neovlaštenim prometom oružja, municije i proizvoda dvojne namjene.

Osumnjičeni su pod istragom i terete se za organizirano međunarodno krijumčarenje većih količina opojnih droga marihuana – “skunk” i kokain, koje su krijumčarene sa područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, radi daljnjeg krijumčarenja prema zemljama EU.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, ili ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Istraga u predmetu intenzivno se nastavlja, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79