Predložen pritvor za Nermina Demirovića, saradnika Ibre Berila

Predložen pritvor za Nermina Demirovića, saradnika Ibre Berila


Postupajući tužilac Tužilaštva KS predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Nerminu Demiroviću zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Pritvor mu je predložen zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i ometati istragu, javlja Avaz.

Demirović je bivši direktor Sarajevo-šuma osumnjičeni u akciji “Incitat”, koju SIPA provodi po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajeva. Bio je nedostupan organima gonjenja.

Podsjećamo, ranije u ovoj akciji uhapšen je i određen jednomjesečni pritvor Ibri Berilu, načelniku Općine Trnovo, te Nađi Milišić i Adisu Mulaosmanoviću. Edini Džigal su izrečene mjere zabrane.

Berilo se sumnjiči da je od vlasnika aparthotela “Aroma” na Bjelašnici Mulaosmanovića dobio apartman na poklon, a zauzvrat je sredio izgradnju hotela na državnom zemljištu, kojeg je on ranije ilegalno prepisao na Općinu.

Takođe, sumnjiče se da su državu oštetili za više od 3.000.000 KM.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija