Predrag Kojović ne zna geografiju: Misli da se Jelah nalazi u Krajini

Lider Naše Stranke Predrag Kojović je, komentarišući ekološku osviještenost muškarca iz Jelaha koji je natjerao dvoje dijasporaca da pokupe smeće bačeno u rijeku, pokazao nespretnost iz geografije.

Predrag Kojović ima platu od 4.999KM: Ovo je njegova imovinska kartica

Naime, na svom Twitteru je pohvalio ponašanje Bosanca koji nije dozvolio da bačeno smeće ostane u rijeci, ali ga je nazvao “Krajišnikom”.
Uvijek sam impresioniran upadljivom čistoćom u Krajini. Sad znam i zašto je tako – Krajišnici vole svoju zemlju”, napisao je on na Twitteru.

Ovom rečenicom je pokazao da ne zna gdje se nalazi mjesto Jelah, a ni rijeka Usora. Ovakva greška je posebno značajna s obzirom na to da je riječ o geografiji zemlje u kojoj živi i radi kao političar čiji je, trebalo bi, cilj – napraviti ljepšu BiH.U odgovorima ispod ovog tweeta brojni građani su mu odmah ukazali na propust, a mnogi su se našli i uvređeni zbog nedostatka znanja o Bosni i Hercegovini.

Inače, ovo mjesto se nalazi u Općini Tešanj, u Zeničko-dobojskom kantonu piše Klix.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79