Predsjednik Hrvatske o kontroli na granici sa Slovenijom: Problem je, nažalost, u BiH

Vjerujem da to niko tamo ne gleda s odobravanjem i mislim da je to problem viznog režima koji BiH ima s nekim državama, odnosno, nemaju s nekim državama

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović bio je u Samoboru na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom obilježavanja Dana Grada te je iskoristio tu priliku za održavanje konferencije za medije.

Goruća tema svakako je privremeno zatvaranje granice sa Slovenijom, odnosno, uvođenje kontrola koje bi trebale potrajati deset dana, nakon čega će se ponovo analizirati treba li produženje tog nadzora.

Milanović je komentarisao nove kontrole.

“Problem je, nažalost, u Bosni i Hercegovini. To je operativni problem. Vjerujem da to niko tamo ne gleda s odobravanjem i mislim da je to problem viznog režima koji BiH ima s nekim državama, odnosno, nemaju s nekim državama. Tome se može stati na kraj. Ako žele biti dio društva Evropske unije, u BiH moraju poštovati zajednička pravila”, rekao je Milanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79