Predsjednik Općine Budva švercao kokain?

Predsjednika Općine Budva Mila Božovića sumnjiče da je organizovao kriminalnu grupu odgovornu za najmanje tri transporta kokaina, zbog čega je jučer lišen slobode u porodičnoj kući u metropoli turizma, saznaju podgoričke “Vijesti“.

Njemu je sinoć određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT).

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) lišili su ga slobode po nalogu SDT-a, u akciji koju je podržala i pomogla Agencija Evropske unije za saradnju i sprovođenje zakona – EUROPOL.

Policijski inspektori oko šest sati ušli su u njegovu kuću u centru Budve, pretresli je, a potom s Božovićem otišli i u njegov kabinet u zgradu Općine… Oko 11.30 sati, krenuli su ka Podgorici, nakon čega je priveden u zgradu “Limenka”, sjedište SPO-a…

“Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode predsjednika Općine Budva M. B. jer postoje osnovi sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, saopćio je jučer specijalni tužilac Vukas Radonjić.

Božović je donedavno bio zastupnik i član Odbora za sigurnost i odbranu i imao je dozvolu za pristup tajnim podacima, pišu Vijesti.

Jedan od Božovićevih pravnih zastupnika, advokat Miroje Jovanović, rekao je jučer da nije dobio odobrenje da vidi svog klijenta u prostorijama policijskog specijalnog tima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79