Predsjednik Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo Seid Škaljić napustio NES

Narodni evropski savez (NES) u sarajevskoj općini Stari Grad imao je sedam vijećnika, sada ih ima četiri nakon što je predsjedavajući Općinskog vijeća iz te stranke Seid Škaljić podnio ostavku. Nezvanično još dva vijećnika bi mogla napustiti NES.

Nakon hapšenja bivšeg načelnika Starog Grada Ibrahima Hadžibajrića, člana NES-a, ta stranka prolazi kroz velike turbulencije u Starom Gradu.

“Razgovaro sa gospodinom Nerminom Ogreševićem i obavijestio ga da napuštam Narodni evropski savez. Opredijelio sam se da jednom drugom dinamikom i pristupom pokušam dati doprinos iz pozicije koje obnašam. To je osnovni motiv moje odluke. Gospodina Ogreševića sam uvijek cijenio i ovo neće ništa promijeniti. Zbog toga sam ga nazvao i rekao mu koje su moje namjene. Između nas nema teških riječi ili kako ljudi već zamišljaju takve ‘razlaze’. Ovo je moja odluka. Svi koji me poznaju znaju kako ja radim i kakav je moj pristup. Uvijek iskren i transparentan”, kaže Škaljić.

Naglasio je da njegova aktivnost u Općinskom i Gradskom vijeću ne prestaje.

“I dalje ću nastaviti raditi u najboljem interesu mojih komšija iz Starog Grada, a to će biti kao samostalni vijećnik. Kao predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo ja imam odličnu saradnju sa svim kolegama iz svih stranaka i to od samog početka kada sam dobio jednoglasnu podršku za izbor na tu poziciju”, zaključio je.

Škaljić je u međuvremenu podržao Irfana Čengića iz SDP-a kao kandidata za načelnika na prijevremenim izborima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79