Predsjednik SDS Miličević skontao kako će zaobići američke sankcije i izaći na izbore

Na sjednici Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) koja se održala u Doboju, predsjednik stranke Milan Miličević iznio je plan kako će stranka “zaobići” američke sankcije i ipak izaći na predstojeće Lokalne izbore u oktobru.

Miličević je naglasio da, iako postoje problemi zbog američkih sankcija i gašenja računa stranke, SDS će sigurno sudjelovati na izborima.

Istakao je da su vođene konstruktivne diskusije te da postoji nekoliko puteva koji su pred strankom u vezi s prijavom na izbore. Bez obzira na financijske i organizacijske izazove, SDS će biti prisutan na izbornom terenu.

Predsjednik SDS-a je istakao energiju i želju članova stranke da postignu dobar izborni rezultat u oktobru.

Naglasio je da je krajnji cilj stranke da izađe na izbore pod imenom “Srpska demokratska stranka – volja naroda”, zadržavajući isti politički program i kampanju.

Ovaj pristup omogućava stranci da ostane politički subjekt koji se može prijaviti na izbore, čime se štiti njezina politička prisutnost unatoč izazovima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79