Predsjednik Srbije tvrdi da njegov sin Danilo nije učestvovao u napadu na Kosovu

No, ni albanski ministar policije ni Kurti nisu rekli da je Danilo Vučić umiješan u napad na Kosovu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da njegov sin Danilo nema nikakve veze sa napadom na policiju Kosova u Banjskoj. Vučić je tu tvrdnju iznio nakon što je kosovski ministar policije povezao sina predsjednika Srbije s tim terorističkim činom iz septembra.

“Večeras je Kurti optužio moju porodicu, mog prvjenca Danila, ni on sam ne zna kako je do toga došao, da je nekako učestvovao u, kako kaže, terorističkom napadu u Banjskoj. Prva odlika kukavica koju svaki čovjek primjeti je kad neko napada tuđe porodice, djecu, jer mu se oni uvjek čine kao najlakše mete”, napisao je Vučić na Instagramu.

“Danilo, naravno, nema nikakve veze ni sa čim, osim što voli Srbiju i Kosovo i Metohiju kao njen dio, u skladu sa Poveljom UN. Pokušao si Kurti i dugim cijevima majicu da mu skineš, nisi uspio. Ćerku si mi vrijeđao, onako, junački i muški kako samo ti umiješ”, napisao je Vučić, obrativši se tako kosovskom premijeru Albinu Kurtiju.

Svečlja i Kurti nisu rekli da je Danilo učestvovao

No, ni albanski ministar policije ni Kurti nisu rekli da je Danilo Vučić umiješan u napad na Kosovu.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja objavio je 8. oktobra lični dokument koji je pronađen nakon napada na policiju Kosova u Banjskoj, uz tvrdnju da pripada Miloradu Jevtiću, “jednom od najbližih saradnika Danila Vučića, sina predsjednika Srbije Aleksandra Vučića”.

Od posljednjih pet posjeta Vučićevog sina Kosovu, četiri puta su bili zajedno u istom automobilu”, rekao je Svečlja, prenosi RSE.

On je naveo kako pronalazak ovog dokumenta dokazuje da je Jevtić bio umiješan u napad na kosovsku policiju.

Policiju Kosova je u Banjskoj u opštini Zvečan 24. septembra napala grupa naoružanih i uniformisanih lica. Tada je poginuo jedan kosovski policajac a kasnije su u razmeni vatre ubijena i trojica napadača srpske nacionalnosti.

Zvanična Priština je za ovaj napad optužila Beograd i predsjednika Vučića, što je Srbija negirala.

Kosovski ministar Svečlja tvrdi da je Jevtić identifikovan i kao jedan od napadača na vojnike Kfora 29. maja u Zvečanu, na sjeveru Kosova.

Svečlja je rekao da sada ostaje da se utvrdi da li je je, “pored Vučića i visokih srpskih državnih struktura, u planiranje i organizaciju napada u Banjskoj u Zvečanu bio uključen i sin predsjednika Srbije”.

Radočić uhapšen pa pušten

Inače, Milan Radoičić, bivši potpredsednik najveće stranke kosovskih Srba – Srpske liste – preuzeo je 29. septembra odgovornost za organizaciju i napad u Banjskoj.

Potom je priveden i saslušan 3. oktobra, a dan kasnije Viši sud je doneo odluku da pusti Radoičića iz pritvora, uz mjeru zabrane napuštanja teritorije Srbije.

Zapadne zemlje su osudile ovaj napad na policiju Kosova i zatražile da se počinioci izvedu pred lice pravde.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79