Foto: Srna
Predsjednik Vlade Republike Srpske će one koji su onemogućili i opstruisali gašenje požara

Predsjednik Vlade Republike Srpske će one koji su onemogućili i opstruisali gašenje požara


 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je za RTRS da će biti podnesene prijave protiv svih koji su svojim nečinjenjem onemogućili i opstruisali gašenje požara u Nacionalnom parku “Sutjeska” na vrijeme.

– Neki ljudi su zbog svojih sujeta i patološke mržnje onemogućili da helikopteri iz Srbije dođu u subotu i dejstvuju na ožarištu i čekalo se do utorka. Zamislite na ovakvim temperaturama koliko požar bjesni i kakve su posljedice. Podnijećemo prijave protiv odgovornih, neću unaprijed da govorim o imenima dok ne dobijem sve informacije – istakao je Višković.

On je rekao da helikopteri Oružanih snaga BiH nisu namijenjeni za gašenje požara i da se ne mogu se nositi s tim s obzirom na mali kapacitet vedra od 500 i 900 litara, za razliku od helikoptera iz Srbije od kojih jedan ima kapacitet vedra četiri tone.

– Šteta bi bila manja da je odobren dolazak i dejstvovanje helikoptera iz Srbije u subotu, ali i ovo je BiH – naglasio je premijer Srpske.

On je zahvalio kompaniji Hifa oil za donaciju kerozina helikopterima


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija