Predsjedništvo BiH odobrilo MCP-u sporazum o nabavci 200.000 Pfizer vakcina

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine održalo je telefonsku sjednicu na kojoj je bilo riječi o nabavci vakcina protiv COVID-19.

Faktoru je potvrđeno da je Predsjedništvo BiH na današnjoj sjednici odobrilo sporazum o nabavci vakcina Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

Radi se o nabavci 200.000 vakcina od Pfizera.

Vakcine bi, kako nam je rečeno u Predsjedništvu BiH, trebale stići za nekoliko sedmica.

Ministrica civilnih poslova Ankica Gudeljević danas poslijepodne potpisala je, nakon suglasnosti Predsjedništva BiH, sporazum sa Republikom Austrijom o nabavi cjepiva između Republike Austrije i Bosne i Hercegovine, a odnosi se na cjepiva Pfizer/BioNTech.

– Radi se o 200.000 doza koje će biti plaćene sredstvima iz IPA fondova. U pregovorima je sudjelovalo i Ministarstvo vanjskih poslova. Ministarstvo civilnih poslova preuzet će i druge neophodne aktivnosti da se na tu isporuku ne bi dugo čekalo i time nastaviti aktivnosti na što bržem opskrbljivanju stanovništva cjepivima protiv Covid 19 – navodi se iz Ministarstva civilnih poslova BiH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79