Predstavnik Albanske kolacije u Crnoj Gori: Jedino prihvatljiva Vlada od URA i eksperata, ne i koalicija u kojoj je DF

Mehmet Zenka, predstavnik koalicije “Albanci jednoglasno” i ministar za ljudska i manjinska prava u još aktuelnoj vladi, kazao je da je za listu koju predstavlja prihvatljivo da budu dio vlade u kojoj bi bili eksperti i URA Dritana Abazovića. Saradnja sa Frontom, za Zenku nije moguća.

Jedan od lidera DF Milan Knežević pozvao je manjinske stranke u Crnoj Gori, da budu dio postizborne koalicije, navodeći da su spremni da na razlike sa manjinama stave moratorijum.

– Za nas je prihvatljiva vlast koju bi činili URA Dritana Abazovića i eksperti, ili da bude vlada eksperata sačinjena od manjina gdje nema Fronta. Sa njima imamo velike programske razlike i ne vidimo da sa njima postoji mogući dogovor, jer retorika poslednjih dana pokazala je ono čega smo se najviše plašili – rekao je Zenka Pobjedi.

Zenka je kazao da kolicija koju predstavlja, ne može biti član postizborne koalicije koju bi činio DF.

– Možemo da učestvujemo u vladi eksperata koju bi činile druge partije građanske opcije ali sa Frontom nemamo te relacije niti dodirne tačke na kojima bismo se mogli sresti – ocijenio je Zenka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79