Prekinuta i druga današnja sjednica Skupštine KS

I druga današnja sjednica Skupštine KS prekinuta je, jer nije bilo kvoruma.

Nakon intoniranja himne, Danijela Kristić obavijestila je da je trenutno prisutno 15 zastupnika.

Kao i na prethodnoj 19. sjednici, ni ovoj nisu prisustvovali zastupnici SDA, SBB-a,DF-a i BOSS-a zbog čega nije bilo potrebne većine.

Na 18. redovnoj sjednici predviđene su tačke: Utvrđivanje datuma održavanja sjednice Skupštine Kantona Sarajevo u vezi s prijedlogom za glasanje o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo i prijedlog odluke o izmjeni Odluke o potvrđivanju kandidata za izbor predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo.

Nova većina, koju čine SDA, SBB, DF, i BOSS, obratit će se javnosti u 11 sati.
Ministar finansija KS Amel Kovačević, nakon prekidanja obje današnje sjednice, rekao je da se nada da će zastupnici donijeti neophodne odluke.

– Tiče se budžeta u Kantonu Sarajevu, da bi se život građana mogao nastaviti u punom kapacitetu. Radimo na tome da se usvoji privremeno finansiranje, jer smo svjesni koje usluge Kanton pruža. Svakodnevno se susrećem s problemima u obrazovanju i socijali i mislim da bi politička odgovornost bila najbitnija, jer Kanton u ovom trenutku pokušava da se sabotira – rekao je Kovačević.

Ministrica pravde i uprave KS Lejla Brčić rekla je da će poštovati legitimne odluke koje se objave u “Službenim novinama”.

Komentari