Prekinuto glasanje na izborima koji se ponavljaju peti put

Na dva biračka mjesta u Šavniku, gdje su danas peti put trebali da budu ponovljeni lokalni izbori, uništen je birački materijal i glasanje je prekinuto.

Predsjednik Opštinske izborne komisije Dušan Radanović rekao je u Dnevniku Televizije Crne Gore da Zakon o izboru odbornika i poslanika ne precizira nikakve rokove kada je u pitanju ponavljanje glasanja, te da će glasanje biti ponovljeno i narednog vikenda.

Riječ je o biračkim mjestima u sali Skupštine opštine i selu Kruševice na kojima pravo glasa ima 541 birač.

Na tim biračkim mjestima je u prethodna četiri izborna ciklusa, 23. i 30. oktobra i 6. i 13. novembra prekinuto glasanje, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nisu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo.

Razlog što nije dozvoljeno glasanje je to što je riječ o glasačima koji su došli iz Nikšića da glasaju na izbore u Šavniku, što određene političke partije sa izborne liste ne dozvoljavaju.

Lokalni izbori održani su 23. oktobra u 14 lokalnih zajednica u Crnoj Gori.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79