Premijer liga BiH može početi u junu

Premijer liga BiH može početi u junu


Član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez govorio je danas i o mogućem nastavku Premijer lige Bosne i Hercegovine.

– Što se tiče FBiH i naših odluka mi smo omogućili trenažni proces. Što se nas tiče vrlo brzo bi moglo početi prvenstvo, kratkoročno gledano u šestom mjesecu i kako sada stvari stoje bez gledalaca- rekao je Čerkez.

Kada su u pitanju testiranja igrača, Čerkez je naglasio da to u velikoj mjeri ovisi od Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo da su pojedini klubovi već izvršili testiranje igrača na COVID-19. Konkretno uradio je to Tuzla City i svi testovi bili su negativni. Ostali će to učiniti danas, ili u narednim danima.

FSBiH je nastavak prvenstva planirao za 6. juni, ali zdravstvene vlasti u entitetu RS ne dozvoljavaju takmičenja do 1. jula. U tom slučaju Premijer liga BiH bi bila prekinuta. Krovna kuća bh. fudbala dužna je do 25. maja dostaviti UEFA-i plan završetka sezone.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija