Premijer USK javno objavio zbog čega je Bišćanin dobio kaznu od 300 KM: Psovao ga, vrijeđao, omalovažavao..

Mustafa Ružnić, premijer USK oglasio se na svom zvaničnom Facebook profilu nakon što ga je građanin Bihaća Bruno Brzović, koji je kažnjen zbog vrijeđanja premijera, u svom novom statusu na društvenim mrežama ga ponovo izvrijeđao.

Podsjetimo, Brzovića je ranije Policijska uprava Bihaća kaznila zbog vrijeđanja Ružnića na društvenim mrežama.

Ružnić je na Facebook-u napisao:

“Sloboda govora je privilegija koju živimo u demokratskom društvu i na kojoj itekako trebamo biti zahvalni.Primitivizam, mržnja i elementarna zloba nisu sloboda govora već lična karta svakog pojedinca.Svi vi koji podržavate ovakav vid izražavanja u javnom prostoru i nemate ništa protiv da vam bilo ko i bilo kada spominje porodicu i djecu u najodvratnijem kontekstu, zaslužujete ovakvo okruženje i sami ga sebi birajte.Moj izbor su sloboda govora, poštivanje zakona, civiliziran dijalog i demokratska sredstva borbe protiv svega s čime se ne slažemo ili što nas ugrožava”, napisao je Ružnić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79