Premijer USK: Ovo je još jedan dan kojeg se lično sramim i molim Boga…

Vlada FBiH danas je održala sastanak o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i mogućnostima nabavke vakcina.

Sastanku prisustvuje premijer Federacije BiH Fadil Novalić, zamjenik premijera Vesko Drljača, predstavnici Federalnog ministarstva zdravstva, Zavoda za javno zdravstvo FBiH i Odbora za zdravstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, kao i premijeri i ministri zdravstva kantona u Federaciji BiH.

Mustafa Ružnić, premijer USK kazao nam je da nije bio u prilici da učestvuje na konferenciji za medije.

– Ovo je zemlja apsurda i nažalost, velikih nepravdi. Nakon što nam je naša državna vlast nametnula vakcinu poklonjenu od naših dušmana čiji je rok za upotrebu do pred kraj tekućeg mjeseca, još je poraznija činjenica koju smo danas saznali, a to je da Predsjedništvo i Vijeće ministara i dalje nisu napravili ni jedan korak u procesu nabave vakcina i da je tek danas formirano tijelo koje će se baviti ovim pitanjem samo za područje Federacije BiH, istakao je Ružnić.

Dodaje kako vakcine za za građane BiH još nisu ni na vidiku.

– Nažalost, ovo je još jedan dan kojeg se lično sramim i molim Boga da napokon pokrenemo točak promjena koje će nas spasiti ovakvih trenutaka za sva vremena, a u međuvremenu s pandemijom se nastavljaju boriti niži nivoi vlasti i lokalne zajednice onako kako znaju i umiju. Možemo samo računati na odgovornost građana i strpljivo podnošenje mjera zaštite jer drugih mehanizama nemamo, istakao je premijer USK.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79