Preminuo prim. dr. Kukolj

Primarijus doktor Boško Kukolj preminuo je u Sarajevu, nakon kraće bolesti i rehabilitacije, potvrdili su Zenicablogu prijatelji preminulog. Dr. Kukolj je zasigurno legendarno ime dječije hirurgije i medicine Bosne i Hercegovine uopćeno, a stotine osoba kojima je spasio život, pomogao u liječenju i rehabilitaciji mogu to potvrditi.

Iako godinama u penziji, dr. Kukolj je ime koje se u medicinskim krugovima i među pacijentima pominje aktivno i danas, pa čak postoji i grupa na društvenim mrežama koja okuplja ljude kojima je dr. Kukolj pomogao kroz decenije svog prijegornog rada iz cijele BiH, ali i regiona.

Osim što je ostavio neizbrisiv trag u radu Regionalne, a potom Kantonalne bolnice Zenica, pa i privatne prakse u našem gradu, dr. Kukolj je bio jedan od najaktivnijih sportskih radnika, te dugogodišnji aktivista u promociji ragbija i sporta uopće. Rođen 28. avgusta 1937. godine, preminuo je u 85. godini jutros u Sarajevu, a naknadno ćemo objaviti informacije o eventualnoj komemoraciji i vremenu i mjestu sahrane.

Umjesto posljednjeg oproštaja, donosimo vam kratki video obraćanja dr. Kukolja na jednoj promociji knjige, čiji je koautor, prije nekoliko godina, u organizaciji Udruženja LOTOS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79