Prerano ugašena mladost: Poginuo 17-godišnji Andrej Lukač iz Prijedora

Prerano ugašena mladost: Poginuo 17-godišnji Andrej Lukač iz Prijedora


Učenici i zaposlenici JU Mašinske škole u Prijedoru utučeni su nakon vijesti da je učenik IV-3 razreda škole Andrej Lukač preminuo i da ga više neće sresti u školskom hodniku.

– Nažalost, naš dragi učenik IV-3 razreda Andrej Lukač više nije sa nama i neće radosno kročiti hodnicima naše škole. Napustio nas je 28. oktobra. Otišao je prerano.

Pamtit ćemo ga se kao veselog, vedrog, prepunog energije, veoma hrabrog, nekoga ko se bori za pravdu u svom odjeljenju i uz koga odjeljenje posebno diše. Nekog ko zna da se proveseli, ko voli život…

Kada nam odlazi neko drag, ne boli smrt, već boli sve ono što slijedi poslije. Boli praznina koja nikada neće biti popunjena. Bole suze, bole uspomene, bole šutanja. Boli što znamo da nikada više nećemo biti zajedno, što ih nećemo više vidjeti. Boli prekinuta mladost… – napisano je u zajedničkoj poruci oproštaja učenika i zaposlenih u JU Mašinskoj školi Prijedor.

Prijedor je sinoć pogodila velika tragedija u kojoj je poginuo 18-godišnji A.L., dok se njegov vršnjak, maloljetni A.N. bori za život nakon saobraćajne nesreće u mjestu Tukovi.

Uviđajem je utvrđeno da je A.L. stradao nakon što je došlo do direktnog sudara njegovog motora gilera sa skuterom pežo kojim je upravljao A.N.

“Pri rezultati istrage ukazuju da su se tri motocikla kretala magistralnim putem prema Sanskom Mostu. Na jednom dijelu puta krenuli su da pretiču vozilo ispred sebe kada je iz suprotnog pravca naišao četvrti motocikl, skuter peugeot. Navodno na skuteru nije bilo upaljeno svjetlo, pa ga ostali motociklisti nisu ni vidjeli. Došlo je do direktnog sudara peugeotap i gilere, a oba vozača su pala na asfalt”, kaže dobro upućeni izvor.

On dodaje da je nakon stravičnog sudara, doslovno “far u far”, K.Č. naletio na točak jednog od dva motocikla pri čemu se njegov motor piaggio zanio i K.Č. je pao, ali srećom bez teških posljedica.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija