Pretresi u Starom Gradu: Policija na tragu bjeguncu Anisu Sabitoviću

Danas je na području općine Stari Grad u Sarajevu obavljen pretres u jednoj privatnoj kući, gdje su pronađeni tragovi koji upućuju na to da je Sabitović upravo na tom mjestu proveo određeno vrijeme.

Policijske agencije na tragu su Anisu Sabitoviću, za kojim je raspisana portraga jer se nakon izlaska na dopust iz Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo nije vratio na služenje kazne, saznaje Faktor.
Kako saznajemo iz policijskih izvora, danas je na području općine Stari Grad u Sarajevu obavljen pretres u jednoj privatnoj kući, gdje su pronađeni tragovi koji upućuju na to da je Sabitović upravo na tom mjestu proveo određeno vrijeme, ali ga tu nisu pronašli.
Iz MUP-a Kantona Sarajevo ovu informaciju nam nisu htjeli zvanično ni potvrditi, niti demantovati.
– Sabitović još nije pronađen i za njim se nastavlja potraga – kazala nam je kratko Suvada Kuldija, glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo.
Kako saznajemo, osim MUP-a KS, na njegovom pronalasku i lociranju rade sve policijske agencije, uključujući i Obavještajno-sigurnosnu agenciju BiH, te Kazneno-popravni zavod Sarajevo, koji zajednički koordiniraju aktivnosti na njegovom pronalasku.
Kontaktirali smo i Faruka Zubčevića, direktora KPZ-a Sarajevo, koji također današnje aktivnosti nije želio komentirati.
– Poduzimaju se intenzivne aktivnosti na širem rejonu grada Sarajeva kako bi se lociralo lice i lišilo slobode – kazao je Zubčević .
Sabitović je po Zakonu za izvršenje krivičnih sankcija FBiH ispunjavao sve osnove te imao pravo na korištenje vanzatvorskih pogodnosti. On se do sada uredno vraćao, međutim, u subotu se u KPZ-u nije pojavio u vrijeme kada je tu trebao biti.
On je, inače, bio svjedok u predmetu protiv Amela Sejfovića, kojem se sudi za bijeg iz sarajevskog pritvora.
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments